Νέα στοιχεία που καταδεικνύουν εμπλοκή προσώπων από το χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της δικαιοσύνης στο σκάνδαλο με τη Siemens, βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και προέκυψαν από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, γνωστός ρασοφόρος, εγκέφαλος του παραδικαστικού κυκλώματος, φαίνεται να συνομιλεί με δικηγόρους για τη μεθόδευση και το συντονισμό πιέσεων προς δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να διωχθεί ο πρώην Δ’ Ειδικός Ανακριτής, Νικόλας Ζαγοριανός από την υπόθεση Siemens.

Ο πρωτοδίκης είχε αναλάβει την ανάκριση των πρωταγωνιστών της υπόθεσης και διώχθηκε την ώρα που κατέληγε στον πυρήνα της συμφωνίας για την προμήθεια του συστήματος C4I, ζητώντας το άνοιγμα των λογαριασμών του εκπροσώπου της συμπαραγωγού εταιρείας SAIC, Γ. Τρεπεκλή.

Στις συνομιλίες του ρασοφόρου με συνηγόρους κατηγορουμένων της υπόθεσης Siemens, καταγράφονται ο τρόπος επιρροής αλλά και οι απειλές εις βάρος ανώτερων δικαστικών, προκειμένου «να βγει από τη μέση ο Ζαγοριανός». Οι συνομιλίες αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα δικαστών και στις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν, ώστε εκείνοι με τη σειρά τους, να εξαντλήσουν τα μέσα για να κινηθούν πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εις βάρος του πρωτοδίκη.

Στις ίδιες ηχογραφήσεις και ακούγονται ονόματα πολιτικών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρονται ως πρόθυμοι να παίξουν το όλο του πολιορκητικού κριού για την πτώση της αδέκαστης δικαιοσύνης.