Όσο οι επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας γίνονται πιο ορατές, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα θύματά της, είναι τα παιδιά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του στον Ραδιομαραθώνιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που αφιερώθηκε «Σε κάθε παιδί που πεινάει-Δίπλα μας ή και μακριά μας» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το πιο επώδυνο συνίσταται στο ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια και η πείνα που γίνονται πραγματικός εφιάλτης για πολλά παιδιά. Είναι, επιπλέον, η αγωνία και η μελαγχολία που στερούν από αυτά τα παιδιά το σημαντικότερο όπλο για την κατάλληλη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία: Δηλαδή την αισιοδοξία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής. Ούτε καν αρκεί η απλή έκφραση συμπάθειας και συμπόνοιας. Καθένας οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να το κάνει εμπράκτως. Πρόκειται για πραγματικό εθνικό χρέος».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη, επίσης, τη UNICEF για την τεκμηριωμένη Έκθεση «Η κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 – Τα παιδιά της κρίσης», καθώς και την Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία μαζί με δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη τη χώρα διοργανώνει και φέτος αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο, αφιερωμένο «σε κάθε παιδί που πεινάει -δίπλα μας ή και μακριά μας». Ο Πρόεδρος κατέληξε επισημαίνοντας την ευαισθησία της Ελληνίδας και του Έλληνα, καθώς και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο του εθνικού μας ψυχισμού, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ανταπόκριση, και μάλιστα έμπρακτη, θα είναι καθολική.