Διάψευση των προσδοκιών από τον υπουργό Παιδείας αποτελεί το νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος καταλόγισε στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ότι το πρώτο του νομοθέτημα δεν έχει αρχή, τέλος και ουσία.

«Από εσάς περιμέναμε να μας φέρετε ένα πραγματικό νομοθέτημα, που θα ανταποκρινόταν πραγματικά στις ανάγκες της ελληνικής εκπαίδευσης, της Εθνικής Παιδείας, γιατί έχετε και πείρα και γνώση και διαδρομή στην εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, κι εσείς, εμμέσως πλην σαφώς, παραδεχθήκατε ότι δεν μας φέρατε σπουδαία πράγματα. Γι’ αυτό και η κατανομή του λόγου σας ήταν τέτοια, ώστε τα τρία τέταρτα να τα αφιερώσετε σε γενικόλογες υποσχέσεις και δεσμεύσεις για το τι πρόκειται να κάνετε εσείς και ο πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο», είπε προς τον υπουργό Παιδείας ο Κ. Τζαβάρας.

Καταλόγισε δε στον κ. Γαβρόγλου ότι δεν έχει αρμοδιότητα να επαναφέρει ο ίδιος τη διάταξη για το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγιανάκης». Επίσης, είπε ότι δεν μπορεί να ιδρύει καινούριους θεσμούς, όπως είναι το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Εργατικού Δυναμικού, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετέχουν, είναι άνθρωποι που επηρεάζονται αμέσως ή εμμέσως από τη διοίκηση και το υπουργείο.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέρθηκε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και επισήμανε πως από τον κ. Γαβρόγλου, υπήρχε η προσδοκία μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής πρωτοβουλίας, με περιεχόμενο, με όραμα, με προοπτική, η οποία θα ήταν προοπτική ελπίδας για μια επανασχεδίαση αυτού που τόσα χρόνια δεν είχαμε.