Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή την δήλωσή του σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να «κατακτήσει την πραγματική εξουσία»

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά τον κ. Βερναρδάκη, που είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της Ιστορίας, ένας άλλος εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ο γνωστός κ. Πολάκης, είπε ότι το κόμμα του αγωνίζεται “για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία”.

Όλοι φανταζόμαστε τι εννοεί ο κ. Πολάκης. Εννοεί τον πλήρη έλεγχο του Κράτους, των Μ.Μ.Ε., την εξουδετέρωση κάθε διαφορετική φωνής.

Ενημερώνουμε τον κ. Πολάκη ότι στις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες – όπως είναι και θα παραμείνει και η Ελλάδα – οι Κυβερνήσεις ασκούν διακυβέρνηση εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, δεν δημιουργούν καθεστώτα.

Οπότε ας μην κουράζονται άδικα, ούτε αυτός, ούτε ο κ. Βερναρδάκης με τα σχέδια πόλωσης που απεργάζονται.

Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, το Κόμμα τους θα φύγει από την Κυβέρνηση γιατί αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού.

Κανένας – πλην της ευνοούμενης κομματικής ελίτ – δεν θα δώσει λυσσαλέα μάχη για μια Κυβέρνηση που βλάπτει τη χώρα και υποβαθμίζει τη ζωή των Ελλήνων».

Η αφορμή

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της προσπάθειας, για ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας και την παροχή δωρεάν υψηλών υπηρεσιών Υγείας προς όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης δήλωσε «Κλείσαμε δύο χρόνια αριστερής παρένθεσης, παρένθεση μιας κυβέρνησης με την Αριστερά στην εξουσία, στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα».