«Οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να συμφωνήσουν σε έναν νέο πρωθυπουργό, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για γρήγορη κάλυψη του πολιτικού κενού ώστε νβα επιτευχθεί η οικονομική σωτηρία της χώρας και εν συνεχεία ολόκληρου του ευρώ» αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι «χάθηκε ακόμα μία ημέρα, καθώς τη Δευτέρα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινό σημείο».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι «αν και υπάρχουν πολλές φήμες για τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Η απογοήτευση ήταν εμφανής στις Βρυξέλλες, όπου αξιωματούχοι τόνιζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ότι σοβαρότητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για την εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και του νέου πακέτου στήριξης των 130 δισ. ευρώ» καταλήγει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πηγή: 24h.gr