«Όρκο αιώνιας μνημονιακής πίστης», χαρακτήρισε η Σοφία Βούλτεψη την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Κατηγορούσαν την αντιπολίτευση για διαπιστευτήρια υποταγής και τώρα δίνουν αυτό τον όρκο αιώνιας μνημονιακής υποτέλειας», τόνισε η κ. Βούλτεψη και προσέθεσε: «Μετά από κάθε λεονταρισμό, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς βάζουν ακόμη πιο βαθιά στο μνημόνιο. Αυτό συμβαίνει και μ’ αυτή την επιστολή».

Σημείωσε, δε, πως πρόκειται για μία «επιστολή απάτης διότι αποδεικνύεται ότι έδωσαν το επίδομα για να ξεγελάσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ» και εκτίμησε πως τα αντισταθμιστικά μέτρα για το επίδομα θα μετακυλιστούν σε όλους. «Αυτό το οποίο πέτυχαν μ’ αυτό που έκαναν ήταν πλέον να έχουν επίσημα δηλώσει πως σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά για το 2016, αυτή θα εξομαλυνθεί με αντισταθμιστικά μέτρα στις δαπάνες για συντάξεις», εξήγησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτίμησε πως δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ των θεσμών για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, «απλώς έχουν επιλέξει κάποιους ρόλους» και ανέφερε πως όλα αυτά που λέγονται είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η κ. Βούλτεψη σχολίασε πως «δεν μπορούμε προφανώς να επιβάλουμε εκλογές, αλλά όταν όμως λέμε ότι η κυβέρνηση αυτή καταστρέφει τη χώρα, […] ο μόνος τρόπος για να φύγουν είναι εκλογές».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έχει πάει το χρέος πιο πίσω, ενώ «εμείς θα το είχαμε λύσει ήδη» και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και το τι γίνεται στο εσωτερικό. Δεν γίνεται να έχεις μια χώρα με κλειστά σύνορα και κλειστές τράπεζες. Από πού θα βγάλει λεφτά η χώρα αν όλοι οι δείκτες της είναι κάτω;».