«Αν δεν είχε προηγηθεί, με τεκμηριωμένες θέσεις η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας, και της κυβέρνησης συνολικά με την τρόικα, τότε οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, θα είχαν πραγματικά επώδυνο χαρακτήρα».

Αυτό τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις ρυθμίσεις του άρθρου 37 μετά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ., Γιάννη Μιχελάκη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Τα όσα ρυθμίζονται με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου (επέκταση συμβάσεων, επιχειρησιακές συμβάσεις κ.λπ.) αποτέλεσαν κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα στις τελευταίες μας συναντήσεις, για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και παρέπεμψε στο περιεχόμενο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19 Οκτωβρίου 2011, και στα σχετικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί.

«Όσοι έχουν διαβάσει το αρχικό αλλά και κάθε επικαιροποιημένο μνημόνιο, γνωρίζουν ότι τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των κατώτατων μισθών και των επιχειρησιακών συμβάσεων περιλαμβάνονται σταθερά στις διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούν οι εταίροι μας ως επιβεβλημένες», επισημαίνει ο κ. Κουτρουμάνης.

Αναφερόμενος τέλος στο γενικότερο θέμα της επαναρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι «αποτελεί υποχρέωσή μας και αναγκαία επιλογή μπροστά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον», με στόχο, «τη θεσμοθέτηση κανόνων προστασίας για τους εργαζόμενους και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις».