Τη στυγερή δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μια ενέργεια, που σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, «εγείρει πολλά ερωτήματα».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Πρόκειται αναμφίβολα για αδιανόητη εγκληματική ενέργεια που εγείρει πολλά ερωτήματα τόσο για τα κίνητρά της και τους στόχους της όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της γειτονικής Τουρκίας.Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας προς την οικογένειά του, τη ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό λαό» αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου.

Οι ΑΝ.ΕΛ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με θύματα αθώους πολίτες, η οποία ανακάλεσε στη μνήμη της διεθνούς κοινότητας την ανάλογης βαρβαρότητας και νοσηρότητας επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο στόχος των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν είναι άλλος από το να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στους Ευρωπαίους πολίτες. Δεν θα τα καταφέρουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στους πολίτες του Βερολίνου» είπε η κ. Παπαδοπούλου.