Η οργή των Ελλήνων δεν πρέπει να φτάσει σε σύγκρουση ή σε διχασμό, τονίζει με δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Είναι ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων να κατευνάσουν την οργή των πολιτών» επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός και συνεχίζει ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από συναίνεση, όχι για λόγους εικόνας, αλλά για λόγους ουσίας.

«Τι μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να μας ενώσει σε πρώτη φάση; Η συμφωνία ότι η λύση δεν μπορεί παρά να έρθει από την πολιτική. Η συμφωνία ότι έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν κάνεις εκλογές.

Ο τόπος χρειάζεται μια βάση για να πατήσει γερά και να μπορέσει ξανά να κάνει βήματα μπροστά. Μια βάση κοινής αφετηρίας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές.

Ελπίζω ότι αύριο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα καταλάβουν ότι η ελληνική κρίση, είναι ευρωπαϊκή κρίση. Ότι δεν ξεκινούν τα προβλήματα από την Ελλάδα, αλλά ότι από την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει η λύση του προβλήματος του χρέους.

Είναι η ώρα να αποφασίσουμε: ή θα προχωρήσουμε σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σε μια πραγματική πολιτική ένωση ή θα παραμείνουμε στο έλεος των κερδοσκόπων».