Στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, επικεντρώνεται η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπογράμμισε ότι αμέσως μετά ξεκινά η συζήτηση για τα μέτρα που θα αφορούν την απομείωση του χρέους. Ο κ. Βίτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τη λύση για το χρέος λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα μπει σε μια διαδικασία ποσοτικής χαλάρωσης και θα ενισχυθεί η οικονομική ζωής της χώρας. Με την προσθήκη των ιδιωτικών επενδύσεων θα έχουμε μια ουσιαστική στροφή σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές με χαμηλά επιτόκια» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών Τουρκίας και Αλβανίας, ο κ. Βίτσας απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι το εξωτερικό περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα είναι ασταθές και ανασφαλές λόγω των πολέμων και της εξάπλωσης της τρομοκρατίας, ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Υπάρχει ένας πολιτικός λόγος, ο οποίος έχει την κατεύθυνση των απειλών […] η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική, αλλά δεν βάζουμε καν στο τραπέζι για να συζητήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, οπότε ο κάθε ηγέτης καλύτερα να εξαιρεί από το λόγο του τη χώρα μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Ερωτηθείς από το «Πρακτορείο 104,9 Fm» για την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων είπε: «Είμαστε αναγκασμένοι να παράγουμε με λίγα μεγάλη υπεραξία. Σε εξοπλισμούς και διάταξη έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, τα επιτελεία εργάζονται νυχθημερόν και έχουμε επιτύχει πάρα πολλά». Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι στο σκέλος των εξοπλισμών δεν προβλέπονται παρά ελάχιστες και στοχευμένες νέες αγορές.