Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσει στις 12:00 η ώρα ο νέος πρόεδρος που προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή έστελνε νέο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα προτείνει πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, «το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει».

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές το πρωί του Σαββάτου, «η συγκρότηση ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική εκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας».

«Όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου», τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Διευκρίνιζαν μάλιστα ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφία, «έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει».

«Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», κατέληγαν οι κυβερνητικές πηγές.