«Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος και κρυστάλλινος» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μία μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. «Αναμένουμε τοποθέτηση των κομμάτων για το πόσο πρέπει να κοστίζει ένας τόσο σημαντικός πόρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς αφού τόνισε ότι οι «αποφάσεις του ΣτΕ είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται», επισήμανε ότι δεν «κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά μια συγκεκριμένη διάταξή του.

Υπενθύμισε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ένα διαγωνισμό όταν στο παρελθόν έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ και επιτέθηκε ξανά στη ΝΔ.

«Κανείς δεν αμφιβάλλει με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Προφανέστατα για την αντιπολίτευση το θέμα της συνταγματικότητας είναι επίφαση, στέλνει μήνυμα εγγύησης και συνέχισης της αεροπειρατείας» είπε ο κ. Παππάς. «Στο διαγωνισμό είχαμε τα πιο αυστηρά κριτήρια, υπήρχαν όλες οι δικλείδες ασφαλείας» είπε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου».