«Στη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα ενυπάρχει η διατύπωση διαφορετικών απόψεων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αλλά σημείωσε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι μαζί με τη δεύτερη αξιολόγηση να ρυθμιστεί και το χρέος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και εάν χρειάζεται στήριξη είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Ο Πάνος δεν χρειάζεται στήριξη, είναι ικανότατος» ενώ στην ερώτηση εάν θα πρέπει να παραμείνει στο υπουργείο είπε πως είναι θέμα που δεν μπορεί να απαντήσει και συμπλήρωσε: «Εγώ πρέπει να μείνω στο υπουργείο μου; Όχι…».

Τόνισε πως «το νερό και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να ελέγχονται από το κράτος […] Τώρα αν είναι κάτι σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αν θα αξιοποιείται ο δυναμισμός τους είναι άλλο θέμα» και έφερε ως παράδειγμα τη λυματολάσπη στη Θεσσαλονίκη.

Για το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε ότι έχουν προταθεί ισοδύναμα και από το σκέλος των εσόδων και από το σκέλος των εξόδων. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιπλέον περικοπές στα παλαιά στελέχη καθώς έχουν χάσει άνω του 30% και τόνισε ότι η διαφορά μεταξύ νεοεισερχόμενων στελεχών των Ε.Δ. και των παλαιών, σε μισθολογικό επίπεδο δεν θα πρέπει να υπάρχει ή να είναι τέτοια σαν μην υπάρχει. Είπε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα έξοδα, με περικοπές εξοπλισμών ύψους 18 εκατ. ευρώ, με περιορισμό των στρατοπέδων που δεν χρησιμεύουν επιχειρησιακά, με αλλαγή του καθεστώτος μεταθέσεων των αξιωματικών ενδεχομένως και με επιμήκυνση του χρόνου παραμονής σε μια περιοχή πέραν των δύο ετών και στο σκέλος των εσόδων με ενοικίαση αργούσας περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως ανέφερε, από το 20% της περιουσίας μπορεί να ενοικιαστεί το 5% και να αποφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ.