«Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι η επιβεβαίωση της ενοχής σας, η επιβεβαίωση της κατάρρευσής σας. Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Είστε ή δεν είστε  ο πρωθυπουργός που είπατε ότι θα σταματήσετε τις αποκρατικοποιήσεις και βάλατε στο υπερταμείο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας; Δεν είπατε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, και γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το ΥΠΟΙΚ;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του υποσχόμενος ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα συστήσει «εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για τη ζημία στον ελληνα φορολογούμενο και θα μάθουμε ποιοι χειρισμοί οδήγησαν στην καταστροφική εξέλιξη».

Απαντώντας για τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σας εξήγησα πώς θα αποπληρώσουμε τα δάνεια του κόμματός μας. Εσείς εμπράγματες εγγυήσεις στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε βάλει; Θέλω να το ακούσω για τα πρακτικά της Βουλής».

«Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα της παραμονής σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Το Eurogroup σήμερα δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο υπ. Οικονομικών έλεγε πως δεν τα χρειαζόμαστε αυτά. Είναι δυνατόν να το λέει αυτό;» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε: «Πώς το εξηγείτε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η 1η αξιολόγηση; Αυτές είναι οι ευθύνες σας. Οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν με τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση».

«Θα ρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθερματιστών των τηλεοπτικών αδειών στη Βουλή;» ρώτησε ακόμη ο αρχηγός της ΝΔ.

Βεβαίως υπήρξε σκάνδαλο Siemens ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό και έθεσε το ερώτημα «τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;» Ανέφερε ακόμη πως «κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο».

Για τα δάνεια της ΝΔ ο κ Μητσοτάκης ανέφερε «ψάξτε αλλού κ Τσίπρα για θαλασσοδάνεια, ψάξτε στον κ Καλογρίτσα. Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού, είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διεκδικώ την ενότητα της χώρας, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας