Χουντής: Να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. την εκπαίδευση των 20.000 προσφυγόπουλων στην Ελλάδα

«Οι σχολικές αίθουσες είναι υπερπλήρεις και υποστελεχωμένες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:43
14/07/2016
Χουντής: Να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. την εκπαίδευση των 20.000 προσφυγόπουλων στην Ελλάδα
8
loading

«Θα χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για να ανταπεξέλθει στα 20.000 επιπλέον παιδιά πρόσφυγες εγκλωβισμένα στην Ελλάδα; Ποιες ΜΚΟ επωφελούνται από κοινοτικούς πόρους στον τομέα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και με ποια ποσά;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του, σημειώνει ότι «το υποχρηματοδοτούμενο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να ενσωματώσει τους εγκλωβισμένους, ανήλικους, πρόσφυγες, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας. Ήδη, όμως, οι σχολικές αίθουσες, ειδικά στην επαρχία, είναι υπερπλήρεις και υποστελεχωμένες μετά από έξι χρόνια μνημονίων, οπότε χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, σημειώνει επίσης, ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, υπολογίζεται σε περίπου 57.000, εκ των οποίων το 38% είναι ανήλικοι -δηλαδή, περίπου 20.000- σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο Ν. Χουντής αναφέρει, επίσης, ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ΜΚΟ διαχειρίζονται ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να παρέχουν ανεπίσημη ή άτυπη εκπαίδευση στους ανήλικους πρόσφυγες, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Save the Children, έχουν μείνει εκτός εκπαιδευτικών συστημάτων για περίπου 18 μήνες». Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής εφιστά την προσοχή στο ό,τι η Ε.Ε. «δεν έχει δώσει ακόμα σαφή απάντηση ως προς το μέλλον των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών ενσωμάτωσης ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ακροδεξιά και εθνικιστικά κινήματα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar ταπανταολα

  και φυσικα μαζι με τα ελληνοπουλα,να μην ειμαστε ρατσιστες ,να περιμενουν τα ελληνοπουλα μεχρι να μαθουν τα αφγανοπουλα την.ελληνικη γλωσσα.

 2. avatar Serapis

  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ της διασποράς και σχολεία εχτισαν για τα παιδιά τους και εκκλησίες και γηροκομεία ολα από το υστέρημά τους. Γιατί να μην το κάνουν οι λαθρομετανάστες αν νομιμοποιηθούν χωρις κόλπα ;.

 3. avatar δάσκαλος17

  εδώ τα καλα σχολίαααααα, [...]

 4. avatar papaki1280

  Οι Έλληνες δηλαδή που πλήρωνανε φόρους, που υπηρετήσανε την πατρίδα, που δουλέψανε και προσφέρανε εδώ επί χρόνια και είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο ή σε μια δύσκολη φάση, ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΦΤΥΣΜΕΝΟΥΣ.
  Αυτό δεν είναι απλώς μια ΧΥΔΑΙΑ ΑΔΙΚΙΑ, αλλά δείχνει και το ΜΙΣΟΣ που έχετε οι αριστερίλες με την Ελλάδα.
  ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΕΛΛΗΝΑ:
  ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.
  Είναι πλέον όνειδος να ψηφίζεις σοσιαληστές & αριστερίλες....

 5. avatar PSI

  το παραλήρημα του [...]

 6. avatar Te

  Δυστυχώς και αυτό εμείς οι μ@λ@κες Έλληνες φορολογουμενοι θα το πληρώσουμε. Όπως πληρώνουμε όλες τις ανοησίες του Δοκτορα αλεξη και του δεκαπενταμελους του. Πρώτη φορά αριστερά

 7. avatar μανουρας

  τελικα την ΕΕ τη θελουμε ή οχι;

 8. avatar Ψήφος

  Όπως σκέφτεστε για τα ελληνόπουλα ,να σκέφτεστε και για τα προσφυγόπουλα !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει