Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκή Επιτροπής είχαν, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο Κωστής Μουσουρούλης, και ο Νότης Μηταράκης.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχε ο Χορστ Ράινχενμπαχ, Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Ζορζέττα Λάλλη, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά το τέλος, της συνάντησης οι κ.κ. Χατζηδάκης, Μουσουρούλης και Μηταράκης, δήλωσαν ότι «ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα δράσης της Ομάδας Κρούσης που έχει συσταθεί για την Ελλάδα.

«Συζητήσαμε τις ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε επίπεδο συντονισμού, οργάνωσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων.

Παρουσιάσαμε προτάσεις μας και καταστήσαμε σαφείς τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας και επιτάχυνσης της απορρόφησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ταμείο Αλιείας), προς όφελος της χώρας μας», τόνισαν.