Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για την καταβολή των συντάξεων, για τώρα αλλά και για το επόμενο διάστημα», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, ο κ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει «καμία περίπτωση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για το ασφαλιστικό καθεστώς».

Υπογράμμισε ότι οι συντάξεις δεν μειώθηκαν περαιτέρω γιατί μέσα στο 2011 υπήρχε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης της τάξεως του 32%, που αντιστοιχεί σε 1,7 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2008.

«Η κρίση, η ανεργία και η ύφεση, χτυπούν την καρδιά του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτός ο χειμώνας θα είναι ένας από τους δυσκολότερους χειμώνες. Το 2012 προβλέπεται να είναι χρόνος σταθεροποίησης της κατάστασης», εκτίμησε ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας πάντως ότι, αν δεν έχει επιτυχία η προσπάθεια, τότε θα υπάρξει η δυσκολία για τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για την καταβολή των συντάξεων, για τώρα αλλά και για το επόμενο διάστημα», διαβεβαίωσε.