Απέκλεισε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κάθε ενδεχόμενο σύνδεσης της συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε εν τη γενέσει τους τα σενάρια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση προτού κλιμακωθούν οι αντιδράσεις. Φαίνεται μάλιστα ότι υπήρξε και μια κάποια επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου για ευνόητους λόγους και προς αποφυγή άσκοπων παρεξηγήσεων.

Συνομιλητές του κ. Παυλόπουλου, οι οποίοι διατηρούν διαύλους και με το πρωθυπουργικό επιτελείο, προεξοφλούν ότι το σήμα Παυλόπουλου λειτούργησε καταλυτικά και απέτρεψε μια προσωπική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα στόχευε στη συντήρηση και ενίσχυση του θέματος που αιφνιδιαστικά ανέκυψε.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι στην κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας το ζήτημα του δημοψηφίσματος, τουλάχιστον σε συνάρτηση με τις υπό σχεδιασμό συνταγματικές αλλαγές, δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη.