Ποτάμι: Τίτλοι τέλους ή απαρχή νέων δυσάρεστων καταστάσεων για την Ειδομένη

«Έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια αυτών των ανθρώπων και των κοινοτήτων στις οποίες ενδεχομένως θα εγκατασταθούν;»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:57
27/05/2016
Ποτάμι: Τίτλοι τέλους ή απαρχή νέων δυσάρεστων καταστάσεων για την Ειδομένη
2
loading

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απομάκρυνση των μεταναστών από την Ειδομένη και κυρίως για το μέλλον των ανθρώπων αυτών κάνει λόγο Το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση του. Όπως τονίζεται «δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την διαδικασία αυτή», επισημαίνοντας ότι όλα έγιναν με προχειρότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φαίνεται πως μόλις χθες «έκλεισε» τελικά η Ειδομένη! Ο καταυλισμός – ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο οποίος «άνοιξε» πριν από έναν περίπου χρόνο, με την ενθάρρυνση των κυβερνώντων σε πρόσφυγες και μετανάστες «να περνάνε απλά και να φεύγουν», όπως έλεγε η τότε υπουργός. Βολεύτηκε τότε η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ δε θα έκλειναν ποτέ! Εγκληματική ανευθυνότητα ή πολιτική ανικανότητα; Ή και τα δύο; Κι έκλεισε η Ειδομένη φυσικά χωρίς σχεδιασμό, κυρίως χωρίς μέριμνα για τη βεβαιότητα μετακίνησης των ανθρώπων σε άλλες αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας: έχουν εγκατασταθεί όλοι σε συγκεκριμένες, θεσμοθετημένες δομές; Έχει αποτραπεί το ενδεχόμενο αρκετοί εξ αυτών, εκατοντάδες ή και χιλιάδες, που περιπλανώνται μόνοι τους με τα πόδια, να κατευθυνθούν σε άλλες συνοριακές περιοχές για στήσιμο ίσως μίας νέας «Ειδομένης»;

Έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια αυτών των ανθρώπων και των κοινοτήτων στις οποίες ενδεχομένως θα εγκατασταθούν αυθαίρετα και τι γίνεται με τα χιλιάδες παιδιά, τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται τραγικές συνθήκες διαβίωσης αλλά και πολλαπλούς κινδύνους; Επιτέλους, ποιες ενέργειες κάνει σήμερα η κυβέρνηση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία μετεγκατάστασης πολλών χιλιάδων προσφύγων στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.; Μήπως ξεχάστηκε ένθεν κακείθεν; Ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης δε θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μικρή πολιτεία που είχε στηθεί εκεί, πλάι στο χωριό των 100 κατοίκων, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων. Το Ποτάμι όμως πάντοτε θα υπενθυμίζει την καταστροφική πολιτική όσων τον δημιούργησαν, τον συντήρησαν ή τον χρησιμοποίησαν για τις δικές τους σκοπιμότητες…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ταπανταολα

  Εξαιτίας των λαθρομεταναστών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχασε μέσα σε δύο μήνες τα κέρδη μιας ολόκληρης χρονιάς
  Τα καλά νέα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν ότι το 2015 έκλεισε με κέρδη 2,75 εκατομμυρίων ευρώ. Τα άσχημα νέα είναι ότι οι περίπου 70 ημέρες αποκλεισμού από τους “πρόσφυγες”, με την αμέριστη συμπαράσταση των “αλληλέγγυων”, στοίχισαν ζημίες της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

  Αυτό το οποίο βλέπουμε, δηλαδή, είναι ότι τα κέρδη μιας ολόκληρης χρονιάς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδόν τα έχασε σε ένα διάστημα λίγο παραπάνω από δύο μήνες, εξαιτίας του κλεισίματος της Ειδομένης. Εξού και η χρησιμοποίηση των λέξεων “ήταν” για τα καλά νέα και “είναι” για τα κακά, τα οποία ως “φρέσκα” είναι που μετράνε κερδίζοντας όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία.

  Τον λογαριασμό, φυσικά, δεν θα τον πληρώσουν ούτε οι “πρόσφυγες”, ούτε οι ενθαρρυμένοι από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων “αλληλέγγυοι”, αλλά ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος θα κληθεί για πολλοστή φορά να συνδράμει αυτός οικονομικά για να καλυφθεί η οικονομική ζημιά του αποκλεισμού.

  Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες στο “συνταγματικό τόξο” όχι μόνο κράτησαν παθητική στάση απέναντι στις δολιοφθορές που υπέστη η σιδηροδρομική γραμμή, αλλά περιέβαλαν και με ένα είδος φωτοστεφάνου τόσο τους “πρόσφυγες” που κατέλαβαν την περιοχή όσο και τους “αλληλέγγυους” που τους συνέδραμαν στην παράνομη και ζημιογόνο για το Δημόσιο αυτή πράξη.

 2. avatar ταπανταολα

  Τι λέει ρε ο ποτάμης;
  προσπερναω τον πειραια και το ελληνικο.
  το ξυλο που παιξαν χθες το βραδυ σε νεο προχειρο καταυλισμο στην εθνικη συριοι και αφγανοι δεν το ειδε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει