Με σειρά επαφών με εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και της Εκκλησίας, άρχισε σήμερα το μεσημέρι την επίσκεψή του στον νομό Λασιθίου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμο, στη Νεάπολη και στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην πλατεία της Νεάπολης, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους του δημοτικού διαμερίσματος και πολίτες για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας αλλά και για τα προβλήματα της περιοχής.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού-Παιδόπολη Νεάπολης, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Γιάννης Αρώνης, τον ενημέρωσε ότι το Κέντρο φιλοξενεί 32 αγόρια, από έξι έως 18 ετών, από όλη την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει από έλλειψη προσωπικού.

«Δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση της χώρας, αν δεν ενισχύσουμε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των δήμων. Αυτό πρέπει να είναι το νέο μοντέλο», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό, και τους αντιδημάρχους. «Να ζητάμε, μεν, ευθύνες από τους δημάρχους, αλλά να τους προσφέρουμε ένα πλαίσιο δράσης, που να τους επιτρέπει να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Αυτή είναι μία καινούργια πολιτική συμφωνία που πρέπει να υπάρξει στη χώρα» πρόσθεσε. «Ελπίζω, όταν ξεπεράσουμε όλα αυτά τα μικρά που μας τρώνε κάθε μέρα, τα οποία στην ουσία δεν είναι καθόλου μικρά γιατί διαιωνίζουν την οικονομική κρίση, να ασχοληθούμε και με τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας. Ένα απ’ αυτά είναι και η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ακολούθησε συνάντηση με φορείς του Αγίου Νικολάου, στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Λασιθίου, Εμμανουήλ Βαρκαράκης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα προβλήματα της περιοχής και των κλάδων τους.

Η περιοδεία του κ. Θεοδωράκη στο Λασίθι συνεχίζεται με επίσκεψη στη Σητεία.