Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε πως δεν βλέπει ανάγκη αυτή τη στιγμή για τη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο για το εάν έχει έρθει η ώρα για μία τέτοια συνάντηση, ο Schaeuble απάντησε κατηγορηματικά «όχι» όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα γίνει η συνάντηση» υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρέπεμψε τον Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς Οικονομικών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλεία από τους υπουργούς οικονομικών» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση ανανέωσης της αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και μιλώ για ημέρες, όχι για εβδομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει από χθες ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Ντ. Τουσκ προκειμένου να ζητήσει Σύνοδο Κορυφής για να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.