«Ο κ. Μητσοτάκης με θράσος, ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς»

Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης για όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ στην Washington Post


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:12
14/04/2016
«Ο κ. Μητσοτάκης με θράσος, ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς»
4
loading

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκαλούν τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στην Washington Post, με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις και δηλώνει σύμφωνος με σημαντικό ποσοστό των διαρθρωτικών και εργασιακών μεταρρυθμίσεων, που απαιτεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ πως άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός, αφού την ίδια ώρα που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρώντας προφανώς ότι οι Έλληνες είτε δεν καταλαβαίνουν αγγλικά είτε δεν παρακολουθούν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Washington Post θέσεις τις οποίες δεν τολμά να εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, αλλά τις οποίες με ζήλο εφάρμοσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα "σημαντικό ποσοστό των εργασιακών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα". Δηλαδή, συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων. Συμφωνεί, δηλαδή, με την κατάργηση όσων αποτελούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο».

«Βεβαίως, δε μας εκπλήσσει αφού αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση ως υπουργός: απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις. Σήμερα, όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε επιθετικά και σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις» σχολιάζει η κυβέρνηση και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ασφαλώς δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά, με θράσος, ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της σημερινής διακυβέρνησης - όταν πια έχει γραφτεί στα βιβλία οικονομικής ιστορίας η καταστροφή εθνικού πλούτου που υπέστη η Ελλάδα επί ημερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης πως «για μια ακόμη φορά, σε τόσο σύντομο διάστημα, επιβεβαιώνεται ότι η πομπώδης δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα λέει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας είναι κενή περιεχομένου. Πρώτα, ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δήλωνε τη στήριξή του σε αυτόν και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, και στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Uli Chris

  Χωρίς να ζητήσω συγγνώμη από το σύγχρονο Έλληνα, να αναφέρω ότι το μουσμουλάκι "ο Κούουουλης" δεν τον παίρνει στα σοβαρά ούτε η φαμίλια του!!! Τώρα, τι δείχνει αυτό για τους άλλους που... τον παίρνουν, ας το αντιληφθούν μόνοι τους (τώωωωρα μάλιστα...).

 2. avatar Behemoth

  Ευτυχώς που με αυτή την κυβέρνηση οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα (κάτι ξέρουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις), οι μισθοί δεν μειώνονται, αντιθέτως αυξάνονται διαρκώς (όπως και οι συντάξεις), ενώ και η αγορά εργασίας είναι απολύτως ρυθμισμένη. Άλλο ένα μνημείο θράσους τα συγκεκριμένα σχόλια.

 3. avatar Η μάχη για τους αδαείς.

  Αφήστε τα ψυριζαίοι μην προσπαθείτε άλλο δεν πείθετε πλέον κανέναν και μην φοβάστε τους αδαείς τους έχετε με σύμβαση ζωής ψηφοφόρους σας όσο και να απευθύνονταν άλλοι σε αυτούς αυτοί εσάς θα ψηφίζουν.

  1. avatar Darth Gonzo

   Έχεις δίκαιο, τα κομματοσκυλα δεν πέθανε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει