Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και η Έφη Παγκάλου.

Ταυτόχρονα, η ΔΗΜΑΡ καλεί σε «αποφασιστικές κινήσεις, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και χωρίς εμμονές με το παρελθόν», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να διαμορφωθεί «η ισχυρή Κεντροαριστερά, ο ισχυρός προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός χώρος», ο οποίος είναι απαραίτητος «απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και στον αριστερό λαϊκισμό και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Το χρονοδιάγραμμα κατάληξης του έργου της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων είναι δύο μήνες, όπως συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σημαντικό ρόλο για τη συνεργασία στον ευρύτερο μεσαίο χώρο αναμένεται να διαδραματίσει η προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14 και 15 Μαϊου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ «οι διαβουλεύσεις για την αυτόνομη και ισχυρή παρουσία του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου αποτελούν σημαντικά βήματα, αρκεί να μην περιοριστούν σε ατέρμονες συζητήσεις αποκομμένες από την κοινωνία και ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια αποκομμένα από την ουσία».