Για «ανεπάρκεια της κυβέρνησης», έκανε λόγο σε δηλώσεις της η βουλευτής Β’ Πειραιώς της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία επισκέφθηκε την Ειδομένη, ενώ αναφερόμενη στις δηλώσεις Μάρδα είπε πως «το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ντροπιάζει ως έθνος».

«Είναι πραγματικά ντροπή για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης οι συνθήκες στις οποίες έχουμε αναγκάσει να ζουν μικρά παιδιά, οικογένειες και ηλικιωμένοι πρόσφυγες. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου σε προσφυγικό καταυλισμό, διαπίστωσα για ακόμη μία φορά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης που ολοένα διογκώνει το πρόβλημα. Απαξιώ να σχολιάσω το σχέδιο του κυρίου υπουργού περί προσφύγων επενδυτών που το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ντροπιάζει ως έθνος. Αρχίζω να ντρέπομαι για το αξίωμά μου, όταν έχω συναδέλφους σαν τον κύριο Μάρδα», δήλωσε η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων επισκέφθηκε πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Ειδομένη, για να ενημερωθεί από κοντά από τους αρμόδιους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, η συνεχής καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και όλα όσα καταγράφηκαν από την ίδια και τους συνεργάτες της, θα αποτελέσουν υλικό προς αξιοποίηση στα πλαίσια του κοινοβουλετικού ελέγχου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.