«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ψέματα και την προπαγάνδα», είπε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία, αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει πολύ καλύτερες λύσεις.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε ότι το 2013 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε, μετά τη διαπραγμάτευση για το φορολογικό, να επιτύχει την επιβολή ΦΠΑ στο 13% και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι υποσχέθηκε φθηνότερο ρεύμα και αγροτικό πετρέλαιο, 13η σύνταξη και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Και τότε είχαμε πιέσεις να περάσουμε από το 13% στο 26%, ωστόσο ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και έμεινε στο 13%. Ο κ. Τσίπρας είπε “ψηφίστε με να κάνω καλύτερη διαπραγμάτευση” και την πήγε το 26%» τόνισε η κ. Βούλτεψη, αναφερόμενη στο ζήτημα του ΦΠΑ και επέκρινε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ότι «κυκλοφορούσαν σε όλα τα μπλόκα και υπόσχονταν στους αγρότες τα πάντα».

Ακόμα, η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέσυρε το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το αντικατέστησε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τώρα με το παράλληλο πρόγραμμα, λέγοντας ότι το τελευταίο αποτελεί «ταφόπλακα» των δύο προηγούμενων.

Καταλήγοντας, είπε ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με κλειστά σύνορα, ότι έχασε τη βιομηχανική παραγωγή και το λιανικό εμπόριο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα ασχολείται με την αλλαγή του εκλογικού νόμου με στόχο να ξανακερδίσει και τις επόμενες εκλογές.