Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Γιώργο Βερνίκο και τα μέλη της Ο.Κ.Ε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράμμισε τη σημασία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους στη χώρα μας.

Ο Παυλόπουλος τόνισε ότι η «φωνή» της Επιτροπής είναι πολύτιμη για τον Τόπο και την ελληνική κοινωνία, και ιδίως για όλους τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο, για τους άνεργους, που είναι η μεγαλύτερη μάστιγα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Αναφερόμενος στις διαρκείς επαφές των μελών της Επιτροπής εκτός Ελλάδος, αλλά και με την ευρωπαϊκή Ο.Κ.Ε., στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μπορούν να εκθέσουν με πολύ μεγαλύτερο κύρος από άλλους φορείς, την ιδιαιτερότητα της Ελλάδος, τις τεράστιες επιπτώσεις τις οποίες έχει αντιμετωπίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά την διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Γ. Βερνίκος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, ζήτησε την θεσμική και ηθική του υποστήριξη στο έργο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, σημειώνοντας τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ υπογράμμισε την έννοια του κοινωνικού διαλόγου μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε ως χώρα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος είχε δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η), με θέμα συζήτησης την πρωτοβουλία τους για την διάσωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Παυλόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι όσο του επιτρέπει ο ρόλος του και οι συνθήκες θα σταθεί αρωγός στην πρωτοβουλία του Σ.Ε.Η ως προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.