Μια επίσκεψη του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους πριν από 20 ημέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.

Και αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Όρους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές, γράφει σήμερα το «Έθνος».

Επίσης, αυτή τη φορά παραβίασε και τη σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία είναι δημοσιευμένη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και απαγορεύει οποιαδήποτε προσέγγιση στα όρια της Αθωνικής Πολιτείας χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Κοινότητας.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως «νέο ατόπημα του Π. Καμμένου» από κύκλους της Ιεράς Κοινότητας, προκάλεσε την έντονη ενόχληση και την επίσημη αντίδραση της τελευταίας που απέστειλε στον ΥΕΘΑ επιστολή διαμαρτυρίας.