«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικός μας αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας», δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητο όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε βέβαιος ότι «θα είμαι στο δεύτερο γύρο μετά την 20η Δεκεμβρίου και θα διεκδικήσω με πολύ καλές προϋποθέσεις στις 10 Ιανουαρίου την εκλογή μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

«Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει και τους 4 υποψηφίους είναι πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι στις 20 Δεκεμβρίου δεν εκλέγουμε μόνο Πρόεδρο, αλλά τον επόμενο πρωθυπουργό και να καλέσουμε σε μαζική συμμετοχή τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

«Το ζητούμενο δεν είναι πώς θα κερδίσουμε τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές γιατί ο κ. Τσίπρας καταρρέει ούτως ή άλλως, αλλά πως η Νέα Δημοκρατία θα προτάξει ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», είπε.

Αναλύοντας τις προτεραιότητές του αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Απόλυτη προτεραιότητα για μένα είναι η σύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με την Ελλάδα που πασχίζει κόντρα στην κρίση, ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά. Αυτούς τους πολίτες θέλω να εκφράσω».

«Εγγυώμαι την ενότητα του κόμματος και σε περίπτωση μη εκλογής μου θα παραμείνω απλός στρατιώτης. Πρεσβεύω ένα νέο είδος πολιτικής που δίνει έμφαση στην εργατικότητα, στη σοβαρότητα, στην κατάρτιση και στη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί η χώρα επάξια στο εξωτερικό», τόνισε.

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει περισσότερη σύνταξη από τις εισφορές που πλήρωσε και πως αυτές οι επιλογές οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική πανωλεθρία. «Το τζάμπα στην Ελλάδα τελείωσε», κατέληξε.