Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Αθήνα είναι το κέντρο μεταναστευτικής πολιτικής η «Μέλισσα». Λίγη ώρα προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Βικτωρίας, για να κάνει ο ίδιος μία «αυτοψία» στο επίκεντρο της μεταναστευτικής ροής.

Το κτίριο που στεγάζεται η «Μέλισσα» βρίσκεται στην οδό Φερρών 17, λίγα μέτρα από την πλατεία Βικτωρίας. Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Φερρών αλλά και στους γύρω δρόμους, ενώ από χθες το βράδυ έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα. Η οδός Φερρών είναι αποκλεισμένη από το ύψος της Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Αριστοτέλους.

Η «Μέλισσα» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι ένα δίκτυο για τις μετανάστριες που ζουν στην Ελλάδα. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και στην δικτύωσή τους, καθώς και στην δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία.

KERI2 KERI5 KERI6 KERI8 KERI7

Βίντεο / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.