«Το προσφυγικό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου και όσο η Ευρώπη το αγνοεί τόσο θα διογκώνεται» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης στον χώρο ψυχαγωγίας «BLOCK 33».

«Το Ποτάμι είδε το δράμα με δρασκελιές να πλησιάζει από την άνοιξη και το είπαμε και στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Κι αυτό που μάλλον έπρεπε να κάνουμε ήταν να είχαμε φροντίσει πολύ νωρίτερα να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία για να σταματούν οι προσφυγικές ροές στα εδάφη της Τουρκίας» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της και έστω και με καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είναι πολύ μακριά από τις ιδεοληψίες που έλεγαν οι σύντροφοι του, περί προσφύγων που ‘λιάζονται’, περί νησιών που ‘πλουτίζουν’».

Σε ερώτηση για τους φράχτες που υψώνουν ευρωπαϊκές χώρες, για να μην περάσουν οι πρόσφυγες στο έδαφος τους, απάντησε: «Οι φράχτες δεν είναι λύση, αλλά πρέπει να μην αφήνουμε και τους πρόσφυγές στα χέρια των δουλεμπόρων. Αν η Ευρώπη έδειχνε τέτοιο ζήλο για να λύσει τα προβλήματα με τον ζήλο που δείχνει για τους φράχτες, μπορεί και να το είχε λύσει το πρόβλημα».

Ως προς το θέμα με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι υπάρχει «οσμή μεγάλου σκανδάλου» και τόνισε: «Οι καταγγελίες του κ. Πανούση είναι πάρα πολύ σοβαρές. Και μην ξεχνάτε ότι ο κ. Πανούσης είναι ο άνθρωπος που επελέγη από τον κ. Τσίπρα για να αναλάβει το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Άρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις καταγγελίες του, όπως μας ζητούν τώρα κάποιοι βουλευτές, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Υπάρχει οσμή μεγάλου προβλήματος, μεγάλου σκανδάλου στο θέμα της Δικαιοσύνης, στο θέμα των Φυλακών. Εγώ δεν θέλω να βγάλω τελειωτικά συμπεράσματα και θέλω να ακούσω πρώτα τον πρωθυπουργό. Γι αυτό τον προκάλεσα να έρθει την Παρασκευή στην ‘ώρα του πρωθυπουργού’ στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις. Η χώρα έχει ζήσει πολλούς παρακρατικούς μηχανισμούς και στο παρελθόν. Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι ο καλύτερος και ο μεγαλύτερος παρακρατικός μηχανισμός στήνεται αυτή την εποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ».