«Περιμένω ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση σύντομα, το αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς θα είναι επώδυνο, απλώς συζητάμε το πόσο επώδυνο θα είναι», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Εάν το ζήτημα, με βάση αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι απλώς η διαφορά μεταξύ των 120 και 200 χιλιάδων, αν αυτές είναι οι εκατέρωθεν θέσεις, αυτό θα μπορούσε να γεφυρωθεί “απλά”, με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, η οποία ούτως ή άλλως είναι υπεσχημένη για το 2016. Ας φροντίσουμε να έρθει όσο γίνεται νωρίτερα, αν είναι δυνατόν και τον Ιανουάριο του 2016. Παραδείγματος χάρη, αν είχαμε μία μεσοσταθμική μείωση των αντικειμενικών αξιών, το 200 θα γινόταν αυτομάτως 120», επισήμανε μιλώντας στον Real FM.

Στο ερώτημα αν, εφόσον η κυβέρνηση έκανε μία τέτοια κίνηση θα τη δέχονταν οι πιστωτές ή θα είχαμε αντιδράσεις, ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι «δεν έχουν περιθώριο να μην τη δεχθούν».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω δει τις καταγγελίες αυτές, δεν έχω μιλήσει με τον Γιάννη Πανούση. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει καταγγελθεί και τι μπορεί να έχει βάση από αυτά.

Προφανώς, ο Γιάννης Πανούσης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Ψηφίστηκε από ένα σωρό κόσμο, όταν έθεσε υποψηφιότητα και εκλέχθηκε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τον εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός αργότερα και τον έκανε μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, οι καταγγελίες οπωσδήποτε πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν παρ’ ελπίδα αποδεικνύονταν ότι εμπλέκονται, τότε τα στελέχη αυτά δεν έχουν καμία θέση στον χώρο μας. Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να έχει επαφή και σχέση με εγκληματικές οργανώσεις κανενός είδους, σε αυτό πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι».