Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης από ελληνικής πλευράς, μαζί τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα και άλλους επιστήμονες και πολιτικούς από την Ελλάδα, είναι οι βασικοί ομιλητές στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο», που διοργανώνει το «Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου. Θέμα του συνεδρίου είναι οι προοδευτικές λύσεις που πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ των κομμάτων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Στο συνέδριο, το οποίο ξεκινά στις 11:00 (Royal Olympic), είναι χωρισμένο σε τρία μέρη και θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Βρετανοί πανεπιστημιακοί Seeleib-Kaiser και Robert Ladrech, ο κ. Γεράσιμος Μοσχονάς, ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης και ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, η πρώην ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, αλλά και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διευκρινίζουν ότι η παρουσία της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη στο συνέδριο δεν είναι προπομπός οποιασδήποτε συνεργασίας. Ως γνωστόν, η κ. Γεννηματά έχει απευθύνει κάλεσμα στις ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, με στόχο τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου με κεντρικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει στείλει μήνυμα αυτονομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για συμπόρευση, αφήνοντας, επί του παρόντος, μόνο το περιθώριο πως το Ποτάμι θα ανταποκρινόταν σε διαβουλεύσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και δεν θα έμπαινε σε συζήτηση για σύμπραξη ή συνεργασία.