Πολλά ονόματα ακούγονται για τις λίστες με τους υποψηφίους που επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας να αναδείξει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι υποψήφιοι, που δεν έχουν και το σταριλίκι για το οποίο μίλησε ο Νίκος Βούτσης, είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αλλά και ιστορικά στελέχη της αριστεράς που όλο το προηγούμενο διάστημα σε δεύτερο πλάνο στηρίζοντας με κάθε κόστος το έργο της κυβέρνησης.

Δεν παρήγγειλε καμία δημοσκόπηση για πρόσωπα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος όλα δείχνουν πως θα είναι υποψήφιος στην Β’ αφού εκεί θα δημιουργηθούν πάνω από έξι κενά, λόγω των αποχωρήσεων της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να είναι σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε στην Α’ Αθήνας μετά την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να μετακινηθεί στη Β’ Αθήνας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ο Χρήστος Σπίρτζης περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το αν θα είναι στην Α’ ή Β’ Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Σε εκλόγιμες θέσεις αλλά σε άλλες εκλογικές περιφέρειες αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Αριστείδης Μπαλτάς και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Γιάννης Θεωνάς και ο Λαοκράτης Βάσσης αναμένεται να είναι στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθήνας. Σε καμία εκλογική περιφέρεια δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Πανούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ο Δημήτρης Τσουκαλάς αναμένεται να είναι υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση. Στην Α’ Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο Θοδωρής Δρίτσας.

Στα ψηφοδέλτια θα μετέχουν ο Νίκος Τόσκας και ο Γιάννης Τσίπρας χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί σε ποια εκλογική περιφέρεια θα βρίσκονται. Σύμφωνα με το Mega δεν θα είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης, ενώ η Μαρία Γιαννακάκη αναμένεται να είναι υποψήφια στη Β’ Πειραιά.

Νέα Δημοκρατία

Στη Β΄Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε αυτή την περίπτωση δυσκολεύει η ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ του Δαμαβολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στους ψηφοφόρους σε αγροτικές περιοχές θέλει να δώσει έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ και γι αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τα φορολογικά μέτρα που τους αφορούν.