«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα αναβάθμισης της αστυνομικής παρουσίας», διαβεβαίωσε για τη Δυτική Αττική ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Ο υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μιχάλη Βορίδη, που ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στη Δυτική Αττική διότι «υπάρχουν περιοχές που η κατάσταση εξελίσσεται σε κατάσταση πλήρους ανομίας», όπως το Ζεφύρι, όπου διακινούνται ναρκωτικά και γίνεται εμπόριο όπλων ή τα νεόκτιστα στον Ασπρόπυργο.

Ο βουλευτής αναγνώρισε ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κινήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής που οδήγησαν σε μείωση της εγκληματικότητας.

«Η Δυτική Αττική έχει ανομοιογένεια πληθυσμού, έντονη παρουσία μεταναστών και ρομά, έχει περιοχές πυκνοκατοικημένες, αγροτικές και βιομηχανικές», περιέγραψε για την ιδιομορφία της Δ. Αττικής ο υφυπουργός και δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι «παρά τα όσα έχουν γίνει, πόρρω απέχει η κατάσταση σήμερα από αυτό που θα ήθελε το υπουργείο» αν και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένα καλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο που δεν έχει εφαρμοστεί συγκυριακά αλλά θα είναι συνεχής η εφαρμογή του στη Δυτική Αττική.

Στο αίτημα του κ. Βορίδη να δοθεί μια προτεραιότητα από την ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική, ο κ. Όθωνας ξεκαθάρισε ότι θέμα προτεραιότητας δεν τίθεται διότι για την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ανεκτή καμία συμπεριφορά παραβατική. Συνεπώς δεν υπάρχουν, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιοχές που μπαίνουν σε διαβάθμιση, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

«Είναι δική μας αρχή, κατεύθυνση και παρότρυνση ενός όσο γίνεται πιο συμμετοχικού σχεδιασμού εμπλέκοντας και τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης στη Δημόσια Τάξη», είπε επίσης ο κ. Όθωνας, εξηγώντας ότι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξέρουν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κάθε περιοχής και συνεπώς μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα την ΕΛΑΣ στο έργο της.