Στη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το τι σημαίνει αυτή για τον ελληνικό λαό και τους αγρότες αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι δεν αγνοεί την ύπαρξη μιας δύσκολης διαδρομής, ωστόσο όπως είπε θα επιχειρηθεί στην πορεία να απαλυνθεί η επιβάρυνση των πολιτών.

«Έχουμε αυτή τη συμφωνία, θα προσπαθήσουμε σε αυτή τη διαδρομή να απαλύνουμε την επιβάρυνσή τους, τη συμφωνία αυτή επώδυνα την υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός όχι μόνο ο αγρότης», σημείωσε.

Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε ότι όταν βρίσκεται κάποιος σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να ξέρει ποτέ την εξέλιξη αλλά με βάση το αρχικό κείμενο σημείωσε ότι «δεν προβλέπεται» ότι θα έρθει άμεσα ως νέο προαπαιτούμενο το θέμα της αντιμετώπισης της φορολογίας των αγροτών.

Αναφέρθηκε στο διαχωρισμό που έκανε και χθες ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες σε σχέση με όσους ασκούν το επάγγελμα συμπληρωματικά.

Σημείωσε ότι η υποχρέωση τήρησης βιβλίου εσόδων και εξόδων δεν θα φέρει ουσιαστική επιβάρυνση καθώς δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό και επομένως θα επέρχεται ενίσχυση, η οποία αναγνώρισε ότι θα φορολογείται αλλά σε αυτή ακριβώς τη διαδικασία η κυβέρνηση θέλει να ευνοηθούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Θα δηλώνεται, ανέφερε, όμως παράλληλα ένας μεγάλο μέρος της αξίας της αγροτικής παραγωγής, κάτι που θα σημαίνει ότι θα υπάρξει αισθητή αύξηση του ΦΠΑ που θα εισπράττει το Δημόσιο.

Σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι «πάμε να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία», προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης, καθώς «ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορείς να πορευτείς».

«Οι σύντροφοι βουλευτές που και σε αυτή την ψηφοφορία πλέον διαφοροποιούνται οριστικά από αυτά που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να πορευτούμε από εκεί και πέρα», είπε θέτοντας ως ορόσημο κατά την κρίση του την ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία.

«Όλοι πονάμε, δεν έχουν το μονοπώλιο οι σύντροφοι αυτοί», συμπλήρωσε λέγοντας ότι η πρόσκληση Λαφαζάνη στους βουλευτές για καταψήφιση τον βρίσκει «εντελώς αντίθετο» και επισημαίνοντας πως «υπάρχει μια αντίληψη που τη σέβομαι και θέλω να ζητήσω από τους συντρόφους και αυτοί να σεβαστούν μια κυβέρνηση που και αυτή έχει πάρει ένα δρόμο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.