Για μία λύση που βρίσκεται στα χέρια της Ευρώπης μίλησε μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πάνος Καμμένος.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, αφού χθες ο ελληνικός λαός με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδωσε το σύνθημα για ομοψυχία. Ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

Σήμερα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έγινε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και σε λίγο θα εκδοθεί το κοινό ανακοινωθέν που το υπέγραψαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ. Πρόκειται για μία μεγάλη μέρα , την επόμενη της μεταπολίτευσης, γιατί δίνουμε τη δύναμη στον Αλέξη Τσίπρα για να διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί πως η λύση που είναι επιθυμία όλης της χώρα, ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης

Η συμφωνία είναι μονόδρομος. Αφορά μια συμφωνία που πρέπει επιτευχθεί με την ΕΕ  και προυποθέτει αποκατάσταση της ρευστότητας, αναπτυξιακό πακέτο και μεταρρυθμίσεις και όλα τα κόμματα δίνουν τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό. Από τη στιγμή που υπάρχει η βούληση του λαού δεν μπορούν να κάνουν πίσω στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Καμμένος.