Στην ενημέρωση του λαού θα εστιαστούν οι προσπάθειες αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η οποία τόνισε πως η διαπραγμάτευση μετά το όχι συνεχίζεται τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. «Αν έχουμε τη δυνατότητα την Τρίτη θα πληρώσουμε το ΔΝΤ», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο ανώτερο από το Eurogroup, σε επίπεδο ηγετών.

Το «ναι» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές, τόνισε η ίδια πηγή εκτιμώντας πως θα υπάρξει συμβιβασμός και σημειώνοντας πως οι δανειστές έχουν θέσει τελεσίγραφο. Χαρακτήρισε ευχάριστο ενδεχόμενο την απόσυρση της πρότασης των Θεσμών ενώ δεν σχολίασε το τι θα γίνει με το δημοψήφισμα εφόσον αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών. Ρωτάμε αν θέλει ο λαός να αποδεχθούμε ή όχι τις προτάσεις θεσμών. Το ότι ρίχνουμε το μπαλάκι στο λαό το λένε δανειστές και το ενστερνίζονται και κύκλοι εντός της Ελλάδας, πρόσθεσε.

«Αφήστε να το δούμε» σχολίασε σχετικά με το ότι την Τετάρτη η χώρα θα είναι χωρίς πρόγραμμα και συμπλήρωσε πως κανείς δεν θα έκανε κινήσεις που αμφισβητούν το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει.

Η πηγή αναφέρθηκε στη στάση των δανειστών λέγοντας πως το θέμα είναι ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις ρεαλιστικές, τη Δευτέρα μας αποθεώνουν και την Τετάρτη έχουν βάλει 23% σε ξενοδοχεία και εστίαση.