Την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να αποχωρήσουν, νωρίτερα σήμερα, από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το «μίνι ασφαλιστικό», επέκρινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

«Η ΝΔ δεν θέλει να καταλάβει, να πιστέψει, ότι στη χώρα κάτι άλλαξε στις 25 Γενάρη. Ότι ο ελληνικός λαός έκανε μία επιλογή», ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος, σημειώνοντας ότι «δεν αναζητούν την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αναζητούν την άδεια από τους δανειστές αν τους επιτρέπουν να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν».

«Θέλουν με έναν θεατρικό τρόπο να οξύνουν μία εικόνα, πιθανόν και για τα δελτία των οκτώ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ για συμπεριφορά «τρόικας εσωτερικού» καθώς, όπως είπε, δεν μένουν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά που έρχεται να ρυθμίσει το νομοσχέδιο. Και αναρωτήθηκε: «Τι είναι αυτή η συμπεριφορά αν δεν είναι “τρόικας εσωτερικού”; Είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, πιο σκληροί από τους δανειστές που προσπαθούν να υποτάξουν μία κυβέρνηση και να δέσουν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».

«Πάνω από όλα είναι η λαϊκή κυριαρχία»

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το «μίνι ασφαλιστικό», ο κ. Λεουτσάκος σημείωσε πως «η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει, χωρίς ταλαντεύσεις, στηριγμένη στη λαϊκή κυριαρχία και στη βούληση του ελληνικού λαού, με σταθερά βήματα».

«Γι’ αυτό θα κριθεί η κυβέρνηση και όλοι μας», προσέθεσε και τόνισε: «Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει στην κυβέρνηση. Κυρίως, όμως, δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας λαός από ένα ψευτοδίλημμα. Πάνω από όλα είναι η λαϊκή κυριαρχία».