Διατηρεί το προβάδισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με δώδεκα περίπου μονάδες σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου όπως καταγράφηκε σε νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε απόψε η εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει τα πιο υψηλά ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς και την κ. Κωνσταντοπούλου να συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές κριτικές σε σχέση με άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το προβάδισμα, μειωμένο κατά μιάμιση μονάδα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας το 35,1% ( 36,6% σε προηγούμενη δημοσκόπηση) ενώ η Νέα Δημοκρατία έπεται με διαφορά πλέον των δέκα μονάδων, με ποσοστό 23%

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 35,1%

ΝΔ: 23%

ΠΟΤΑΜΙ: 6%

Χ.Α.: 5,5%

ΚΚΕ: 5,4%

ΑΝ.ΕΛ: 3,7%

ΠΑΣΟΚ: 3,2%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, επικρατέστερος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνοντας 60,9% θετικές γνώμες έναντι του 38,3% που παρουσιάζονται οι αρνητικές. Τέταρτος στη σειρά, μετά τον κ. Καμμένο και τον κ. Θεοδωράκη, εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει το 29,6% των θετικών κριτικών έναντι του 69,6% που είναι οι αρνητικές.

Όσον αφορά τα στελέχη της κυβέρνησης δημοφιλέστερος αποδεικνύεται ο κ. Πανούσης συγκεντρώνοντας θετικές γνώμες κατά 59,4% έναντι 23% που είναι οι αρνητικές.

Μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας συνεχίζει να διατηρεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης συγκεντρώνοντας σε ποσοστό 48,3% θετικές γνώμες (73% μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ) έναντι ποσοστού 50,5% που παρουσιάζονται οι αρνητικές.

Αντιθέτως σκληρή είναι η κριτική για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ποσοστό 61,7% να εκφράζουν αρνητικές γνώμες έναντι του 36,6% που την κρίνουν θετικά (58% θετικές γνώμες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ).