Κι όμως! Το χειρότερο δεν είναι οι αναφορές των προβλημάτων. Είναι ότι -σχεδόν ένα χρόνο μετά την αναφορά- δεν έχουν επιλυθεί πολύ σοβαρά προβλήματα! Σύμφωνα με τις αναφορές που αποκαλύπτει η Real News, χρειάστηκε να επισκευαστούν 76 αεροσκάφη, να αναλωθούν 410 εργατοώρες και να καθηλωθούν για 114 ημέρες τα μαχητικά!

Για να αγοράσουμε 170 καινούργια άρματα μάχης Leopard πληρώσαμε 2,2 δισ. στη γερμανική KMW. Επιπλέον, πήραμε και πάνω από 200 μεταχειρισμένα. Στην Αθήνα, την υπόθεση της αγοράς χειριζόταν τότε (1996-2004) ο Θωμάς Λιακουνάκος, που ήταν «εξαιρετικά δυνατός» στον χώρο των εξοπλισμών.

Ο αριθμός των αρμάτων μάχης κρίθηκε πολύ μεγάλος ακόμη και από επιτελείς των τεθωρακισμένων. Η «έρευνα αγοράς» και η παραγγελία έγιναν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Τότε, στο Πεντάγωνο έλεγαν ότι «θα πάρουμε το καλύτερο άρμα του κόσμου» και η αλήθεια είναι ότι στα χαρτιά οι προδιαγραφές ήταν όντως ενός πρωτότυπου άρματος μάχης! Γι’ αυτό και πληρώσαμε 2,2 δισ.!

Η παραγγελία έγινε, τα χρήματα πληρώθηκαν και επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου άρχισαν οι παραλαβές των αρμάτων. Μαζί άρχισαν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις…