Κατηγορηματικά φέρεται να διέψευσε ο πρωθυπουργός ότι τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ ή αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ -με βάση κυβερνητικές πηγές- τόνισε ότι στις προθέσεις του δεν είναι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ή ο ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άτυπο υπουργικό που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέου επικεντρώθηκε στη θέση «αποφασίζουμε και προχωράμε όλοι μαζί και υιοθετούμε απολύτως τις πολιτικές που έχουμε αποφασίσει».

Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν ότι στη συνεδρίαση δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη συναίνεσης, ενώ έφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πως αν ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάσει κάποια χρήσιμη και ουσιαστική πρόταση για την οικονομία στο «Ζάππειο 2», τότε είναι πιθανό η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να την υιοθετήσουν.

Στο πλαίσιο πάντως της επιδίωξης συναίνεσης, δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση περί συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου διαφάνηκε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι έχει οριστικοποιηθεί ένα βασικό σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις με το οποίο όλοι οι υπουργοί συμφωνούν και δεν διατύπωσαν επιφυλάξεις.