Ισχυρό πολιτικό πλήγμα στη λογική του μνημονίου χαρακτήρισε ο Γιάννης Παναγόπουλος την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χθες από τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε πως η υπογραφή της ΕΓΣΕΕ θα πρέπει να κριθεί υπό το πρίσμα του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί κάτω από σκιά της τρόικας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη του τι δυνατότητες υπήρχαν, απαντώντας επί της ουσίας σε όσους επέκριναν την υπογραφή της ΕΓΣΕΕ.

«Το μνημόνιο επέβαλε πάγωμα μισθών και γι’ αυτό ήθελε ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα ότι μπορούμε να πάμε κόντρα γιατί έχει δαιμονοποιηθεί η αδυναμία μας να αντιδράσουμε σε κάποια πράγματα», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε μάλιστα πως χάρη στη συμφωνία διασφαλίστηκαν οι συμβάσεις που είχαν εκπνεύσει και έδιναν τη δυνατότητα στους εργοδότες να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζομένους.

«Η σύμβαση έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Μπορούμε να το βελτιώσουμε. Δεν μπορεί κανένας να παρέμβει, εκτός αν γίνει μία ωμή νομοθετική παρέμβαση εκτός Συντάγματος και εκτός διεθνών συμβάσεων εργασίας, ουδείς μπορεί αυτό να το ακουμπήσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.