Σε νέα διάψευση των δηλώσεων που φέρεται να έκανε στη Hurriyet προχώρησε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση επειδή εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του με αφορμή το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

«Αφού επιμένει να συζητήσουμε περί τεμπέληδων και τεμπελιάς δε θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα», σημείωσε στην ανακοίνωσή του και έκανε αναφορά σε δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία έλαβε την απάντηση «άστο γι΄ αργότερα»« όταν ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή τη λήψη οικονομικών μέτρων.

«Η μνημειώδης αυτή φράση αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή», υποστήριξε ο Θοδ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την «καταραμένη» πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους καραμανλικούς και να συναγωνίζεται τους Αληθινούς Φιλανδούς σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Hurriyet, ο αντιπρόεδρος φέρεται να δήλωσε στο δημοσιογράφο που υπογράφει το δημοσίευμα, πως όταν οι Τούρκοι εργάζονταν οι Έλληνες τεμπέλιαζαν.