Δυσφορία και προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την παρουσία του τουρκικού ωκεανογραφικού «Πίρι Ρέις» στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί να αναπαράγει την ένταση, ούτε να δώσει στα γεγονότα μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ αυτές που έχουν. «Δεν θα δώσουμε όμως και μικρότερες διαστάσεις από τις πραγματικές», σημείωσε. Είμαστε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα, υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Θα προστατεύσουμε εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας».

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Λιμενικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού ωκεανογραφικού, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία, με το οποίο την καλεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας θα επιδώσει και ρηματική διακοίνωση.