Στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της περιόδου 2012 -2015 και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της επομένης τριετίας.

Την παρουσίαση θα κάνει ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εν μέσω μεγάλης δυσθυμίας που υπάρχει κυρίως μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνητικές πηγές μιλούν για κατεπείγουσα συζήτηση που δεν χωρά αναβολές και καθυστερήσεις καθώς οι εντολές της τρόικα είναι πλέον επιτακτικές.

Οι επικεφαλής της τρόικας Π. Tόμσεν, K. Mαζούχ και Γ. Kρέγκερ ξεκαθάρισαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κυβέρνηση ότι ενόψει της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης τον Ιούνιο, δεν υπάρχει περιθώριο για αστοχίες.

Την ίδια στιγμή όμως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν ενημέρωση για κάθε βήμα της κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ να έχουν μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα. Μεγάλη κινητικότητα όμως έχουν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που έχουν αναλάβει την αποστολή «κατευνασμού βουλευτών».