Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ήταν καταπέλτης στην χθεσινή του ενημέρωση προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση του 2009.

Μίλησε για τις 450 υποθέσεις διαφθοράς που έχουν σταλεί κατά την τελευταία εξαετία στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Αυτές εκκρεμούν με τις περισσότερες να βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης εδώ και χρόνια. Καμία τους δεν έχει τελεσιδικήσει.

«Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών; Μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν», τόνισε ο Λ. Ρακιντζής.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο Λ. Ρακιντζής «αναφέρθηκε σε επίορκους δικαστές, αφήνοντας αιχμές για φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και για περιπτώσεις επωνύμων, που στη πλειονότητα τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, απαλλάσσονται δια βουλεύματος».

Σημειώνεται ότι εδώ και 10 μήνες δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του αλλά όπως δήλωσε «συνεχίζει το έργο του», περιμένοντας είτε να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντα του είτε να αντικατασταθεί.