Νέα τροποποίηση του πλαισίου χρηματοδότησης της ΕΠΟ επί το αυστηρότερο, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και «να καταλάβουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου πως εννοούμε αυτό που λέμε», μελετά το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ).

Παράλληλα, ο κος Γερουλάνος απάντησε και σε υπαινιγμούς του βουλευτή, σχετικά με την εγκατάλειψη ρύθμισης που έπληττε εταιρείες παρανόμων στοιχημάτων, ύστερα από συναντήσεις του υπουργού με εκπροσώπους τους.

«Όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο, έχουν καταλάβει πως δεν αστειευόμαστε» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, διατρανώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να πατάξει τη βία. Σχετικά, επικαλέστηκε τις τρέχουσες έρευνες του ΣΔΟΕ στα οικονομικά των ΠΑΕ, την θέσπιση ρητρών βίας εκ μέρους του ΟΠΑΠ στις συμβάσεις του με τις ομάδες (ρήτρες που έχουν αποφέρει 500.000 ευρώ μέχρι στιγμής και θα καταστούν ακόμα πιο αυστηρές), καθώς και τις προειδοποιήσεις προς την ΕΠΟ, πως «αν δεν αυστηροποιήσει η ΕΠΟ τις δικές της ποινές γι’ αυτά τα οποία γίνονται στο ποδόσφαιρο δεν θα πάρει λεφτά την επόμενη χρονιά».

«Η ΕΠΟ τις αυστηροποίησε. Ενδεχομένως θα έπρεπε να τις αυστηροποιήσει περισσότερο. Τώρα ξαναερχόμαστε σε διαπραγματεύσεις, καθώς περιμένουμε πολύ πιο αποτελεσματικές κινήσεις από την ΕΠΟ» ανέφερε ο κος Γερουλάνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού, επικαλέστηκε και την άμεση προώθηση στη Δικαιοσύνη, της αναφοράς της UEFA για τα «στημένα» παιχνίδια: «Έχουμε στείλει πάρα πολλές τέτοιες έρευνες προς τη δικαιοσύνη και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα έλλειμμα εκεί. Πρέπει να δούμε ποιοι ευθύνονται. Δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα επειδή κάποιος μας είπε κάτι για κάποιον. Και σας διαβεβαιώ, ότι θα είμαστε καταπέλτης απέναντι σ’ αυτούς που έχουν κάνει αυτά που λέτε» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε παρατηρήσει πως «το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρωμάει απ’ την κορφή ως τα νύχια» παρότι είναι κρατικά επιδοτούμενο, και είχε αξιώσει από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΠΑΕ, τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από τα χρέη αυτά, και τα επιβληθέντα πρόστιμα. Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε και υπαινιγμό για τον κο Γερουλάνο, παρατηρώντας πως στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο περί αγοράς τυχερών παιχνιδιών, αφαιρέθηκε άρθρο που απαγόρευε να μετέχουν στην αγορά αυτή, εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα, «όπως αυτή που έπαιξε το στοίχημα Λεβαδειακός-Ηλιούπολη»:

«Στις 17 Μαρτίου, αφαιρέσατε αυτό το άρθρο από τη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, αφού στο μεταξύ είχατε πάει στο Ισραήλ, όπου εκτός προγράμματος είδατε και εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα για το στοίχημα στην Ελλάδα» εγκάλεσε τον υπουργό ο Δ. Παπαδημούλης.

«Στο Ισραήλ συναντηθήκαμε με απόλυτη διαφάνεια με δυο εταιρείες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον ΟΠΑΠ, σε διάφορες δραστηριότητες στις οποίες σήμερα ο ΟΠΑΠ δεν υπάρχει» απάντησε ο κος Γερουλάνος.