Χωρίς καμία ουσιαστική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί. Η Γαλλία «οχυρώνεται» πίσω από τις θέσεις της Μέρκελ, αναγνωρίζοντας τα «δίκαια» της Ελλάδας, ωστόσο δεν μπορεί να δεσμευτεί σε τίποτα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούσαν για παγωμένο κλίμα και αδυναμία της γαλλικής πλευράς να πρωτοστατήσει στις διαπραγματεύσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα λάβουνξ χώρα στη Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της ευρωζώνης. «Το θέμα είναι η κρίση, η πολύ μεγάλη κρίση θα έλεγα, των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της ευρωζώνης, που αύριο θα έχουμε στις Βρυξέλλες», εξήγησε ο κ. Παπανδρέου. «Εδώ επίσης έχουμε μια κοινή προσέγγιση με τη Γαλλία σε πάρα πολλά θέματα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο μεγάλα θέματα. Το ένα είναι οι επαναστατικές αλλαγές στη Βόρειο Αφρική και το τι μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η ΕΕ απέναντι στη βία που βλέπουμε», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους του ελληνικού και ξένου τύπου.

Τέλος ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη που έχει δείξει ο Γαλλικός λαός, ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η κυβέρνηση για τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού. «Οι Γάλλοι στάθηκαν πάντως στο πλευρό μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.