Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε σήμερα για το ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας του μεγάρου Υπατία στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και μεταξύ άλλων, είπε: «Το ζήτημα της Υπατίας δεν μπορεί να χρονίζει. Καλό είναι να μην φτάνουν σε οριακό σημείο τέτοια ζητήματα. Αυτός είναι και ο ρόλος της πολιτικής, να μην οδηγούνται τα ζητήματα σε οριακό σημείο. Η πολιτική έχει αυτό το ρόλο, το ρόλο της πρόληψης, της διαχείρισης καταστάσεων και προσώπων και το ρόλο της ανάληψης πρωτοβουλιών. Αυτό θα πει πολιτική».

Αναφορικά με τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι: «Οι υπουργοί της κυβέρνησης οφείλουμε -ο καθένας, βεβαίως, ανάλογα με την αρμοδιότητα και το βαθμό της ευθύνης που έχει- να είμαστε προσηλωμένοι, σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιό μας, ούτως ώστε να επιδείξουμε μετρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα ευθύνης που έχει ο καθένας, αλλά και ταυτόχρονα, με τις παρεμβάσεις, με τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις μας -είτε στα όργανα, είτε στις κατ’ ιδίαν επαφές που κάποιοι έχουν με τον πρωθυπουργό- να συμβάλλουμε, ούτως ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει, με έναν πιο αποτελεσματικό και έναν πιο γόνιμο τρόπο, τα σημερινά πολύ κρίσιμα και δύσκολα προβλήματα. Όλα τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρουν κανέναν και ενοχλούν βαθύτατα τους πολίτες».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δε θεωρεί ότι η κυβέρνηση αυτή στερείται, αυτή τη στιγμή, πολιτικής νομιμοποίησης. «Δεν νομίζω ότι έχει προκύψει κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε» συμπλήρωσε.