Σε νέο γύρο σφοδρής κριτικής στην κυβέρνηση επιδίδεται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή το ασφαλιστικό. Με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ανάμεσα στα μέλη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», ο συγκεντρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου εκτοξεύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για συντηρητικές επιλογές και εξαθλίωση του λαού, αλλά και διατεταγμένες πολιτικές που – όπως υποστηρίζει – δεν μπορεί να αντέξει το ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στην απαξίωση και καλλιεργούν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης», αναφέρει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ο δρόμος που επέλεξε είναι ο δρόμος της ήττας, της κοινωνικής απαξίωσης και της πολιτικής απομόνωσης».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστηρίζει, επίσης, ότι η ελληνική οικογένεια οδηγείται σε απόγνωση από τις επιλογές της κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτηρίζει ως γενικευμένη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ συμπληρώνει ότι οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται συνεχώς και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Ειδικά για το ασφαλιστικό, τονίζει ότι «η κυβέρνηση βάζει βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας» και την κατηγορεί ότι αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και τη δυσφορία των πολιτών και πως κυριαρχεί αδιαφάνει και παρασκήνιο.

«Αυτή η πολιτική αδυνατεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο συμφέρον και να διαγράψει ένα ελπιδοφόρο αύριο για τους νέους ανθρώπους».
Καλεί, παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην είναι συνένοχοι στην πορεία της κυβέρνησης, ενώ εντύπωση προξενεί ότι αποφεύγει να ασκήσει προσωπική κριτική κατά του πρωθυπουργού ή ακόμη και να αναφέρει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.